lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

Etkinlik Bilgileri

ÇEVRE
CARETTA CARETTA ETKİNLİĞİ

Mağusa Mesarya Lions Kulübü’nün kurulduğu günden itibaren duyarlı olduğu ana hizmet başlıklarından olan çevre ile ilgili olarak heryıl yaptıkları etkinliklerden bir taneside Caretta Caretta yavrularının deniz ile buluşturulması etkinliğidir.



Doğu Akdeniz Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi ile birlikte ortak yapılan bu etkinliğe bu yıl AIESEC Doğu Akdeniz şubesi de katılmıştır. Yumurtlama dönemi boyunca yuvaların tesbit edilip koruma altına alınmaları için AIESEC Doğu Akdeniz'in yaptığı ve Merkez Sorumlusu Yrd. Doç Dr. Burak Ali ÇİÇEK'in yürüttüğü proje de AIESEC Doğu Akdeniz'in yurt dışından katılımını sağladığı 8 farklı ülkeden 16 gönüllü öğrenci ile çalışıp yavruların yuvalardan çıkmaları konusunda ciddi anlamda zaman harcamışlardır.



17 Temmuz 2018 tarihinde İskele Bölgesi’nde yavru Carettaların deniz ile buluşturulması etkinliğinde de Mağusa Mesarya Lions Kulübü, DAÜ Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi ve AIESEC Doğu Akdeniz gönüllüleri ile birlikte hareket ederek, Caretta Caretta yavruları bölge halkının da ilgi gösterdiği katılımda deniz ile buluşturuldular.



Yapılan araştırmalar neticesinde her yıl deniz ile buluşturulan yavru Caretta Carettaların hayatta kalma şanslarının %1 veya 2 olmasının, yapılan gönüllü uğraş ve çabaların değerinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Dolayısı ile çevreye ve canlılara karşı daha duyarlı olunması ve korunması gerektiği konusunda toplumda farkındalık yaratmak adına yapılan bu çalışmaların çoğalması gelecek için ümit verici olacaktır.


HERKESE AÇIK

Zaman / Konum Bilgileri

17-07-2018 18:00
17-07-2018 20:00
KIBRIS
İskele
Karadenizliler Piknik Alanı, İskele, Kıbrıs

Destekleyen Kulüp / Kişiler

Kulüp Açıklama
Kişi Açıklama