lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

Mersin Yenişehir Lions

Etkinlik Bilgileri

DİĞER
Veremle Savaş Haftası Etkinliği

Ülkemizde ve dünyada halen riskli hastalıklar arasında yer alan VEREM ile ilgili olarak Ocak ayının ikinci haftası veremle Savaş Haftası olarak etkinlikler uygulanmakytadır.



 Verem hastalığına halk arasında ince hastalık, tıp dilinde tüberküloz denir. Bulaşıcı bir hastalık olan verem mikrobunu Robert Koch adında bir Alman doktoru bulmuştur. Onun için verem mikrobuna Koch Basili denir. Bu mikrop insan vücuduna solunum ve sindirim yoluyla girer. Çabuk fark edilip önlem alınmazsa vücudu kemirir, zayıflatır. Ölüme neden olur.  Tıp bilimi ilerledikçe verem mikrobunu yok edici ilaçlar yapıldı. İnsanları bu hastalıktan korumak için aşılar bulundu. Verem aşısına B.C.G. aşısı denir.



Bu aşıyı sağlık kuruluşlarında bütün insanlar ücretsiz olarak yaptırabilir.

 Bu aşı okullarda öğrencilere de uygulanır. B.C.G. aşısı yapıldığında verem mikropları vücudumuza girse de bizi hasta etmezler. Son yıllarda verem hastalığı ile yapılan savaş başarıya ulaşmış, hastalık önemli ölçüde azalmıştır. Veremle savaşta en öneml, konu bilgi ve bilinçlenmedir.



Bu kapsamda Yenişehir Lions Kulübü olarak Mersin Emrah ŞAHİN Oraokulu öğrencilerine yönelik olarak 14 Ocak 2019 günü  saat 13.00 dan itibaren Mersin Akademi Hastanei İç Hastalıklar Doktoru Kemal Tuncay YAZGAN tarafından bir bilgilendirme sunumu yapılacaktır.



Lion ve leoların katılımaına açıktır. İyiliğe kanat açmaya devam edeceğiz. 



Lions se vgi ve saygılarımızla.



 



Halil DELİBAŞ



MERSİN YENİŞEHİR LK. YK.Bşk.


HERKESE AÇIK

Zaman / Konum Bilgileri

14-01-2019 13:00
14-01-2019 14:00
MERSİN
Şehit Emrah Şahin Ortaokulu
Barış Mahallesi, 128. Cd. No:19, 33010 Akdeniz/Mersin

Destekleyen Kulüp / Kişiler

Kulüp Açıklama
Kişi Açıklama