lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

Etkinlik Bilgileri

DİĞER
3. ESARETTEN CESARETE KISA FİLM YARIŞMASI

Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği MD118-U Federasyonu, Ankara Anıttepe Leo kulübü, Hacettepe Üniversitesi MEDISEP Öğrenci Topluluğu ve Türkiye Barolar Birliği ve Genç Girişimciler Yönetişim Derneği işbirliği ile toplumda nükseden güncel sorunların üniversite öğrencileri gözünden topluma aktarılmasını ve bir farkındalık yaratmayı amaçlayan kısa film yarışması olan Esaretten Cesarete, bu yıl farklı bir konu ile sizlerle.



Yarışmanın bu seneki konusu

“kadına ve çocuğa yönelik şiddet ile mücadele"



Kadına ve çocuğa yönelik şiddet ülkemizde maalesef her yaş grubunda, her sosyoekonomik düzeyde, her kültürde görülmektedir. Yani bu sorun her evde, her okulda, her yurtta, her sokakta, her arkadaş grubunda karşımıza çıkabilmekte olup son zamanların en acı sorunlarından biri haline gelmiştir.

Kadına yönelik şiddet ile anlaşılan aslında her ne kadar fiziksel şiddet olsa da duygusal şiddete maruz kalan kadın nüfus oranı daha fazladır. Kadına yönelik şiddetin engellenebilmesi için öncelikle fiziksel şiddetten farklı olarak cinsel şiddet, psikolojik şiddet, yoksunluk ve ihmal konularının topluma aktarılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra kadınların şiddete neden katlanmamaları gerektiği konusunda kadınlarımıza cesaret vermemiz gerekmektedir.

Çocuğa yönelik şiddet ise tüm toplumlarda görülen bir sorundur. Alınan önlemlerin yetersizliği ile şiddet olgusu tüm toplumları etkilemeye devam etmektedir. Çocuğa yönelik şiddet sonucunda, çocukların fiziksel ve ruhsal sağlıklarının bozulduğu, şiddete bağlı ölümlerin ortaya çıktığı ve intihar vakalarının yaşandığı tespit edilmiştir.

Esaretten Cesarete kısa film yarışması ile geçtiğimiz iki senede madde bağımlılığı ile mücadele konusunda farkındalık yaratmayı amaçladık ve 40’a yakın film başvurusu aldık. Türkiye’nin her yerinden başvuruların olduğu film yarışmamızda tüm katılımcılar, sponsorlar ve organizasyon ekibi olarak hep birlikte Esaretten Cesarete dedik. Bu seneki amacımız film sayısını daha da arttırmak ve kadına ve çocuğa yönelik şiddetin bir nebze de olsa önüne geçebilmektir.



Kısa film yarışması başvurusu: Şartname’ye göre hazırlanacak (şartname için tıklayınız) filmlerin yarışmaya katılması için aşağıda anlatılan şekilde gönderilmesi gereklidir. Katılımcılar, başvurunun son tarihi olan 12 Nisan 2019’da 18 yaşını tamamlamış olmalıdır.



Filmlerin Gönderileceği Adres

Prof. Dr. Kadri Şafak Güçer,

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Çocuk Patoloji Ünitesi

06100 Ankara



Filmlerin Gönderim Şekli

Yarışmacılar filmlerini başvuru tarihleri içinde komitenin elinde olacağı şekilde (elden veya taahhütlü posta/kargo ile) adresimize teslim etmelidir.



Yarışmaya Başvuru: 15 Ocak 2019 – 12 Nisan 2019 (Saat 17.00’a kadar)


Sonuçların Açıklanması,

Ödül Töreni ve Gala: 19 Nisan 2019  

Yer: Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi M Salonu

19:30 – 20:30 Kokteyl

20:30 – 22:00 Gala ve Ödül Töreni



Esaretten Cesarete Kısa Film Yarışması ödülleri:



* En iyi film ödülleri : 1. ye (5000 ₺) , 2. ye (3000 ₺) , 3. ye (2000 ₺)

* En iyi yönetmen

* Jüri özel ödülü

* En iyi kadın oyuncu

* En iyi erkek oyuncu

* En iyi Senaryo ödülü



Detaylı bilgi: www.esarettencesarete.org

Duyurular ve daha fazlası için: www.instagram.com/esarettencesarete

İletişim: info@esarettencesarete.org

Geçen senenin kazanan filmerini izlemek için: https://www.youtube.com/channel/UCM56NkBKcl6kCVFQtEuCa_A



 


HERKESE AÇIK

Zaman / Konum Bilgileri

15-01-2019 00:00
12-04-2019 17:00
ANKARA
Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi
Hacettepe, Hacettepe Ünv. Sıhhiye, 06230 Altındağ/Ankara

Destekleyen Kulüp / Kişiler

Kulüp Açıklama
Kişi Açıklama