lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

Mersin Yenişehir Lions

Etkinlik Bilgileri

DİĞER
3 MART DÜNYA KULAK VE İŞİTME GÜNÜ ETKİNLİĞİ(4 MART 2019-MERSİN)

                                                                                                                                                                                                                                                                                   3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü. Alexander Graham Bell annesinin ve eşinin duyamadığı sesleri kaydetmeyi başaran Bell işitme kayıpları üzerine sayısız çalışmaları bulunmaktadır. İskoçyalı bilim adamının bu çalışmalarından doğum yılı olan 3 Mart 1947 tarihi, Dünya Kulak ve İşitme Günü olarak kutlanmaktadır.                                        Kulübümüzce 3 Mart Dünya Kulak ve İŞitme Günü Etkinliği için yapılan çalışmalar kapsamında; Mersin Özel Yaşam Rehabilitasyon Merkezi ile yaptığımız görüşmeler sonrasında; halen kendilerinde , haftanın belli günlerinde özel eğitim(rehabilitasyon) alan , 7 yaşında , Mersin Kıbrıs İlkokulu birinci sınıf öğrencisi "Oktay YENİLMEZ'"in her 2 kulağı da duyma özelliği olmadığı ve muhtaç öğrenci çocuk olduğu bilgisi alınmıştır.  İştime engelli öğrencinin, öğretmeni ve ailesi ile görüşülerek 4 Mart 2019 günü Mersin Akademi Hastanesi KBB Servisinde tetkik ve teşhis çalışmaları(muayene, odyogram testi..vb.) tamamlanmıştır. Bugün itibarı ile duyma engelli öğrencinin ihtiyacı olan her iki kulak için ölçüleri alınmış ve "KULAKARKASI DİJİTAL PROGRAMLANABİLEN İŞİTME CİHAZI" siparişi verilmiştir. bugün öğrencini cihazı kendisine sunulması için MEDİKAL ilgililerinden bilgi alınmıştır.



Öğrencinin muayene, tetkik ve teşhis faaliyetlerine destek veren AKADEMİ Hastanesine ve bu konuda bizlere destek veren, bizzat ilgilenen üyemiz Ln. Nevin KUTLUTÜRK'e,  İşitme cihazı ile ilgili destek sağlayan Mersin ÜLKEM MEDİKAL ilgililerine hasta çocuk ve kulübümüz adına şükranlarımızı sunarız.                                     İyiliğe kanat açmaya devam edeceğiz.                                                                                                                                                                                                                     En Derin Lions sevgi ve saygılarımızla



Halil DELİBAŞ                                                                                                                                                                                                                                                          Yenişehir Lions Kulübü YK. Bşk.


HERKESE AÇIK

Zaman / Konum Bilgileri

04-03-2019 13:00
04-03-2019 14:00
MERSİN
Özel Yaşam Rehabilitasyon Merkezi
Bahçelievler Mahallesi, 1867. Sk. No:18, 33140 Yenişehir/Mersin

Destekleyen Kulüp / Kişiler

Kulüp Açıklama
Kişi Açıklama