lions Türkiye Lions Türkiye

Haber Bilgileri

Lions Quest

Lions Quest Academia –Foça 26-27 Ekim 2019
LQ nun MD projesi olarak 10. Yılını, Lions’un 100.yılı kutlaması onuruna Konseyimizin çağırısı ile tüm Yönetim Çevrelerimizden 100 öğretmene ortak bir eğitim verme projesi büyük bir başarı ile gerçekleşti. TRKEY, 5 Yönetim çevremizden aşağıda isimleri olan 55 kulübümüz öğretmen sponsorluğu yaptı. 10 ilden, 75 özel ve devlet okulundan öğretmenler muhteşem bir mekanda, baştacı edildikleri bir ortamda kucaklaştılar, Sosyal Duygusal Öğrenme ve Lions Quest üzerinden  Lions ile tanıştılar. 3 otobüs ile taşımaları yapılarak Cumartesi sabahı  Foça Phoakai tatil köyüne indiler, müzikli hoş geldiniz kokteyli ve güler yüzle karşılandılar. Villa odalarına yerleştiler, bir örnek sarı svet shirtlerini giydiler ve açılış toplantısında ilk temel bilgileri edindiler. Öğle yemeğinden sonra düzeylerine göre 3 sınıfa bölünerek 2 gün eğitimlerini aldılar. Pazar akşamüstü sertifika dağıtımı sonrası yolcu edildiler.  3 Eğitmenimiz de harikaydı, tüm katılanlar çalıştıkları okulların tüm öğretmenlerinin bu eğitimi alması için çalışacakları sözü ile son derece mutlu ayrıldılar.

Bugüne kadar Lionlar dışında bir grup için yapılan en büyük organizasyon olan, Konseyimizin öncülük ettiği ve 5 Yönetim Çevremizden 55 kulübümüzün katıldığı Foça Lions Quest Akademisinin büyük başarısı üzerine geleneksel olması ve her yıl tekrarlanması istendi. Böylesine çok kaliteli bir ortamda ağırlanmaları, kendilerine böylesine değer verilmesi öğretmenleri çok olumlu etkiledi. R ekibinin daveti ile katılan gazeteci olayı çok güzel anlatan bir şekilde Hürriyet ve Sözcü de haber yaptı.
 
Konsey Başkanımızın duyurusundan sonra 15 gün içinde 100 kayıtın ve ödemenin tamamlanması Lions’un gücünü kanıtladı. Konsey Başkanımıza ve başta R Genel Yönetmenimiz olmak üzere destek veren Genel Yönetmenlerimize teşekkür ediyorum.

Mekanın çok uygun koşullarla alınmasına aracı olan, bize her aşamada destek olup yüreklendiren PDG Hayri Tuna Yükselen’e, büyük bir özveri ve üstün becerisi ile ekibini ve kulüpleri motive ederek organizasyonu yapan R Koordinatörümüz Serpil Güleçyüz’e, 118 R Organizasyonlar ve Toplantılar Koordinatörü Mahmut Genç’e, 118 R Bölge Başkanı Emine Akı’ya, başta İstanbul ve Bursa grubunun organizasyonunu üstlenen 118 E LQ Kom Bşk. Fadime Alparslan olmak üzere 118 T LQ Kom Bşk Gülçin Duran, 118 Y LQ Koordinatörü Esra Narin, K Kom Bşk ve eğitmenimiz Oral Özeken, e, 118 R Komite Üyeleri Tuğba Zambak ve Meral Hızıroğlu’na,  Komite Başkanlarımız LQ Koordinatör ve Komite Başkanlarımıza ve 55 kulübümüz Başkan ve üyelerine şükranlarımı sunuyorum.  Aşağıda isimleri olan kulüplerimize Konseyimiz sözü olan bayrakları için patch, Başkanları için takdir sertifikası ve Lions Quest rozeti Konseyimizin uygun bulduğu bir zaman ve tamda sunulacaktır.

Nilgün Niord
Lions Quest Ulusal Komisyon Başkanı

KATILAN KULÜPLERİMİZ

118 T – 5 kulüp -15 katılımcı 
FULYA /İSTANBUL MİLLETLERARASI /YENİ HARBİYE / HİSAR / RIHTIM KARAKÖY 

118 R – 22 Kulüp – 43 katılımcı LOZAN/ PHOKAİA / GÖZTEPE/ MANİSA SPİL /  ALAYBEY / KÖRFEZ/ BOSTANLI / KEMALPAŞA/ BAHAR / GÜZELYALI / BODRUM /  ANTALYA / ATAKENT / EFES / EGE PASAPORT / MİMAR SİNAN / ALSANCAK /  AGORA / ANTALYA DENİZ / DENİZLİ ÇINAR / KARŞIYAKA / TEOS/ MENEMEN KUBİLAY

118 K -  7 Kulüp- 12 katılımcı
BURSA KOZA/ BURSA HİSAR / NİLÜFER / GEMLİK / BURSA KÜLTÜR /  ÇANAKKALE/BURSA BALAT                                      
118 E – 10 Kulüp - 18 katılımcı
MAVİ HALİÇ /ÇORLU/YEŞİLKÖY / BAHÇEŞEHİR /AKİK /SEFAKÖY /BOSFOR /ECELER /YENİ ATAKÖY –DİKİLİTAŞ                                                                                                                                                                    
118 Y - 12 Kulüp -16 katılımcı
ÇINARDİBİ/ ACIBADEM/ SUADİYE SAHİL/ ÇATALÇEŞME/ SELAMİÇEŞME/ ABİDE/  YEŞİL BURGAZADA/ ETHEMEFENDİ/ KALAMIŞ/ ÇEKMEKÖY/  FENERBAHÇE / ÜSKÜDAR                                                                                                                    


HERKESE AÇIK
27-10-2019