lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

118-T

Haber Bilgileri

Dört Yapraklı Yonca Sınıfları Projesi
10-03-2018 00:00

LEO projesi

 

Her yıl bir LEO projesi MD bazında yapılan seçim ile Ulusal Aktivite Projesi olarak belirleniyor.



Uluslararası Lions 118T Yönetim Çevremiz’in geleceği Leolarımız’ın Ulusal Leo Aktivitesi için düşündükleri proje, “Dört Yapraklı Yonca Sınıfları Projesi” idi. Bu proje, her bölgede o yörede bulunan okullarda, özel eğitim sınıfı olmadığı için eğitim göremeyen öğrencilere “Özel Eğitim Sınıfı” yapmayı amaçlayan bir LEO projesi idi. Bu kapsamda, 6  yönetim çevresinde 6 Özel Eğitim Sınıfı yapılması amaçlanmıştı. Gençlerimizin bu anlamda istek ve heyecanları çok büyüktü.



Doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında, gelişim sürecinde oluşan çeşitli nedenlere bağlı olarak; bilişsel, dil, hareket, fizik, sosyal ve duygusal gelişimlerinde yaşıtlarına göre farklı özellikler gösteren ve normal eğitim programlarından yararlanamayan çocuklar vardır.

Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocuklar.



Ülke genelinde 10 - 11 Mart tarihlerinde tam 15 Özel Eğitim Sınıfı yapıldı bu özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için, Leo’lar ve Lionlar’ın BİZ olmasıyla.



13 sınıf için sponsorluk alınmış, Türkiye’de Leolar olarak 13 sınıf ile ciddi anlamda iz bırakmıştır. Ayrıca, Rıhtım Karaköy Lions Kulübü adına  ve Lions Yönetim Çevresi Kabine ve Başkanları’nın döneme bıraktıkları bir anı olarak Genel Yönetmen adına Harbiye Orta Okulu'nda 2 Yonca Sınıfı daha oluşturulmuştur. Kulüplerimiz, bu sınıflarımız için sağladıkları sponsorluklarla bu özel malzemelerin temin edilerek , sınıfların oluşturulmasını sağlamışlardır.



Destek olan Akatlar Lions, İstanbul Milletlerarası Lions, İstanbul Yıldız Lions, Kültür Lions, Rıhtım Karaköy Lions, Ulus Lions,Yeni Harbiye Lions Kulüplerimize ve Lion dostlarımızın dışında katkı veren kişi ve kurumlara çok teşekkür ediyoruz.



Leo Yönetim Çevresi Başkanımız sevgili Buket Demirel ve projenin büyük başarıyla sonuçlanmasında önemli rolü olan Proje Sorumlusu sevgili Aslı Yantra nezdinde tüm Leo Arkadaşlarımı kutluyor, kendilerine bu yolun başından beri büyük destek veren 1. Kesim Başkanımız sevgili Leyla Kıvanç’a özel teşekkür ediyoruz.



Ayrıca Ulusal Aktivite kapsamında bütün Türkiye genelinde oluşturulmuş sınıfların malzemelerinin kargo ile gönderimlerine sponsorluk eden Mecidiyeköy Lions Kulübümüz ve üyelerine sonsuz teşekkür ediyoruz.



Leo Arkadaşlarımızı bu başarılı proje için canı gönülden kutluyor, ümit, inanç, sevgi ve şans'ın hep yanlarında olmasını diliyoruz.



Proje filmi :  https://www.youtube.com/watch?v=1v-ImLi9hx8


HERKESE AÇIK