lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

İstanbul Etiler Lions

Etkinlik Bilgileri

AKTİVİTE
Etiler LC ev sahipliğinde e-Zirve: Değişimin öncüsü olalım "kadına saygıya EVET!" diyelim...
Kuruluşunun 50. Yıl'ını kutlayan Etiler Lions Kulübü, #kadın temalı ancak konunun önemi sebebi ile bu kez e-Zirve formatında bir etkinlik gerçekleştirecek. Türkiye'nin sosyal sorumlulukları hatırlatan takviminde bahsi geçmeyen ve pek az kişi tarafından bilinen Kurbanın Suçlanmasına Karşı Mücadele Günü | International Day Against Victim Blaming olan 3 Nisan tarihindeki dijital etkinlikte, sorunun iletişim tekniği açısından ne kadar “yanlış” yönetildiği ele alınacak.
Türk Lions'unun ilk dijital platform etkinliği olan, Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu’nun desteklediği ve #LionsNewVoices kapsamında geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleştirilen “Kadın şiddet görmesin derken nerede yanlış yaptık?” e-Panel etkinliğinin çıktıları; bu sıradışı projenin ilham kaynağı oldu. Herkesin diline pelesenk olan "kadın" ile sürekli yan yana getirilen #şiddet ve #hayır amaca hizmet etmiyordu. Dahası bu yaklaşımın istenen pozitif etkinin azalmasına hatta tersine dönmesine sebep olduğu anlaşıldı. Sürekli olumsuzu tekrarlamak, olmaması gerekeni vurgulamak yerine mesajın #olumlu bir içeriğe kavuşturulmasına odaklanıldı. Genel yaklaşımın belirlenmesi için tartışma açıldı:
- "Hayır" sözcüğünün yerini “evet” alırsa ne değişir?
- Sürekli "şiddet" demeyi bir kenara bırakıp yerine #saygı, #sevgi ve #sadakat gibi pozitif yanı belirgin kavramlar tercih edilirse ne olur?
Kapsamlı bir #anket ile desteklenen araştırmanın bir başlangıç, ana çıktısının da #kitap olmasına karar verildi. Bu yaklaşım bile değişimin başlaması, bakış açısının farklılaşması yolundaki ilk adımların atılmasında başlı başına bir kazanç oldu. Proje deneyimli Lion’lar ile Lion olmayanları, üniversite öğrencilerini konuyu hassasiyetle ele alan bireyleri bir araya getirdi, çözüm üretmek için özveri ile çalışanları buluşturdu.
Değişime bir yerden başlamak gerekiyordu, öyle de yapıldı. #KadınaSaygıyaEVET! projesi doğdu...
Zoom dışında ELC TV olarak hizmet veren Youtube kanalımızda da CANLI yayınlanacak oruruma katılmanız, gücümüze güç katacaktır. 



DAHA FAZLA BİLGİ
Twitter | Facebook | Instagram | LinkedIn | Youtube hesaplarımız ve resmi web adreslerimiz: 
her konuda EtilerLions@gmail.com adresimize yazabilirsiniz



HERKESE AÇIK

Zaman / Konum Bilgileri

03-04-2021 19:30
03-04-2021 21:30
İSTANBUL (AVRUPA)
Abide-i Hürriyet Caddesi
İzzetpaşa, Abide-i Hürriyet Cd, Şişli/İstanbul

Destekleyen Kulüp / Kişiler

Kulüp Açıklama
Kişi Açıklama