lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

Ankara Akyurt Lions

Etkinlik Bilgileri

DİĞER
DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

"Kadın"  toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi   sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. hayatın her alanında  eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları önem taşımaktadır.



Türkiye ekonomisi, siyaseti, sosyal hayatı ve demokrasisi ile gelişirken bu sürece en fazla katkıyı veren kadınlarımız olmuştur.  Kadınlarımız bu süreçte  kendilerini yenilemekte, geçmişin pratiklerini sorgulamakta ve yine kendilerini ifade edebilecekleri çeşitli alanlara  ihtiyaç duymaktadırlar.  

Ancak, ne yazıkki bir yandan toplumda böylesine başarılı, üretken, çalışkan kadınlarımız varken maalesef diğer tarafta da ezilen, şiddet gören, taciz/tecavüze uğrayan, hayata küstürülen kadınlarımız bulunmaktadır.  Bu kadınlarımız için  "Kadın Sığınma Evleri" bulunmakta, bir cesaret olumsuz şartlardan kaçabilen kadınlarımıza kucak açmaktadır. 

Ankara Akyurt Lions Kulübü olarak 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliği olarak Ankara'daki bir kadın sığınma evinde gizlenen kadınlarımız ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak, birazcık da olsa yüzlerine tebessüm görmek istedik.  Kadın sığınma evinin ihtiyaç olarak bildirdiği
- çocuk bezi
-kadın pedi
-islak havlu
- deodorant
-diş fırçası-diş macunu
- çocuk ve yetişkinler için şampuan
-sabun
- pamuk, yara bandı, batikon gibi ecza malzemeleri  
- duş başlığı 
-el örgüsü çocuk yelek ve hırkalarını  

Sığınma evi yetkililerine teslim ettik. 

Kadın dayanışması olarak gördüğümüz bu etkinlikte desteğini esirgemeyen ve her aşamasında yanımda olan Ankara Akyurt Lions Kulübü Aileme sonsuz teşekkürler. 

#BİZYAPARIZ 

Ln. Behiye VARGELOĞLU
Dönem Başkanı 


HERKESE AÇIK

Zaman / Konum Bilgileri

12-03-2020 00:00
12-03-2020 13:00
ANKARA
ANKARA

Destekleyen Kulüp / Kişiler

Kulüp Açıklama
Kişi Açıklama