lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

Mersin Yenişehir Lions

Haber Bilgileri

Her yıl 3-9 Kasım haftasında uygulanan Organ ve Doku Bağışı haftası nedeniyle kulübümüzce uzman doktor tarafından 7 Kasım 2020 günü yapılan sunum video formatında kulübümüz ve 118-U sosyal medya hesaplarında paylaşılarak bilgilenme sağlanmıştır.

3-9 KASIM ORGAN VE DOKU BAĞIŞI KONULU SUNUM
 

Sayın Lionlar, değerli Leolar,
Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri "Organ ve Doku Bağışı Haftası" olarak kutlanıyor. Hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkat çekiliyor.



"Organ nakli", vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya kadavradan alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemi olarak tanımlanıyor. Kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesi de organ bağışını oluşturuyor. Ülkemizde böbrek, deri, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve incebağırsak, kemik, kemik iliği, kornea ve kalp kapağı nakilleri yapılıyor.
Pandemi döneminde aktif ve fiziki olarak toplantı/seminer/konferans  vb. etkinliklerin imkansızlığı nedeniyle kulübümüzce yapılan çalışma ve koordinasyon sonucunda Mersin Akademi Hastanesi Yönetim Kurulu Bşk. Bayram KUTLUTÜRK'ün onayı ve desteği ile, hastane doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Aydemir ÖLMEZ tarafından "ORGAN VE DOKU BAĞIŞI VE ÖNEMİ" konulu bir sunum hazırlanmış ve video formatında ilgili sosyal medya adreslerinde paylaşılmıştır.

İyilikte buluşmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla

Resmiye UÇAR
Yenişehir LK Bşk.


HERKESE AÇIK
10-11-2020