lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

İstanbul Etiler Lions

Haber Bilgileri

Etiler Lions Kulübü, iki yıldır desteklediği Great Cycle Challenge ile Uluslararası Lions'un dünyanın en önemli 5 meselesinden biri kabul ettiği "çocukluk çağı kanserleri" konusundaki çalışmaları destekliyor. Bisiklet sürerek farkındalık yaratılırken çocukların tedavileri için de kaynak yaratılıy
Kuruluşunun 50. Yıl'ını uluslararası arenada da sürdüren Etiler Lions Kulübü, çocukluk çağı kanserleri konusunda örnek bir davranış sergileyerek öncü rolünü sürdürüyor. Başkan Hakan Türkkuşu, "sıfır emisyon" hedefi ile hem #çevre hem de #sürdürülebilirlik açısından tercih ettiği #bisiklet ile ulaşım anlayışı ile fark yaratıyor.
#Kanser kötü, çocuk yaştaki kanserler çok daha kötü. Son 20 yılda yüzde 13 arttı, her yıl 300 bini aşkın çocuğa kanser teşhisi konuyor, ortalama yaş 6’ya kadar indi. En kötüsü de günümüzde 10 çocuktan 9’unun çeşitli olanaksızlıklar ve kaynak yetersizliği yüzünden hayatını yitirmesi.
Kısa adı LCI olan Lions Clubs International tarafından da dünyanın en önemli beş sorunundan biri kabul edilen bu konuya sahip çıkanlar arasında başkanı olmaktan her zaman gurur duyduğum Etiler Lions Kulübü de yer alıyor.
Etiler Lions Kulübü Başkanı Lion Hakan Türkkuşu'nun tam 2 yıldır aktif sürücüsü olduğu Great Cycle Challenge, dünyanın dört bir yanındaki bisikletçilerin çocukluk çağı kanserlerine karşı verilen savaşın adı. Gönüllülük esasına dayalı, bisiklet ile kat edilen her kilometre ile toplumun dikkatini konuya çekmek amaçlanıyor. Hedef de konuya duyarlı kişilerin sürücülerin adı üzerinden maddi destek sağlanması ve fonda toplananlar ile kanserli çocuklara tedavi fırsatı sunulması.
200 kilometre kat ettiği için yollanan Teşekkür Belgesi, bugüne kadar aldıklarının en anlamlısı. #Bisiklet binerek alınan bu belge, çok uzaktan da bile olsa dokunamadığımız ve hiç görmediğimiz çocuklara bir faydamız olduğunu kanıtlıyor...
Merkezi Amerika'da olan Children's Cancer Research Fund himayesinde sürdürülen bu projede bildiğimiz kadarıyla Türkiye'den katılan tek bisikletçi var.
Daha fazla bilgi edinmek için: https://childrenscancer.org
Bu konudaki çabayı görmek için: https://greatcyclechallenge.com/Riders/HakanTurkkusu
HERKESE AÇIK
27-10-2021