lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

Ankara Yıldız Lions

Haber Bilgileri

2021-2022 Dönemi tüm hizmetlerimiz
ANKARA YILDIZ LIONS KULÜBÜ
2021-2022 Dönemi
Temmuz 2021
Kadın sığınma evinde kalan çocuk ve kadınlar için 200 parçadan fazla çocuk, bebek ve kadın kıyafetleri ile ayakkabı, çizme bağışında bulunuldu.
Türkiye Körler Vakfı’na “Beyaz Baston” bağışında bulunuldu.
Ağustos 2021
Üyelerimiz ve ailemizle birlikte 30 Ağustos 2021 tarihinde “Zafer Bayramı”nı kutlamak için Kocatepe’ye gidildi. Atatürk t-shirtlerimiz, sarı yeleklerimiz ve Türk Bayraklarımızla birlikte Kocatepe Atatürk Anıtı ve Kitabesinde halkımızın da katılımıyla küçük bir tören ve anma konuşması yapıldı. Bu anlamlı günde orada olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduk.
Eylül 2021
Eylül ayının ilk toplantısında 30 Ağustos Kurtuluş Savaşına yer verdik. Kulübümüzün üyesi tarafından hazırlanan “Büyük Taarruz” sunumunu dinledik.
14 yaşında kanserle mücadele eden bir çocuğumuzun ailesinin daha iyi şartlarda yaşamasına destek olabilmek adına iki kişilik yatak odası takımı ve portmanto bağışında bulunuldu. Eşyalar ailenin evine teslim edildi ve kurulumu yapıldı.

Ekim 2021
Ekim ayı 2. Toplantımızda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemi konusunda Geçen Dönem Başkanımız Sayın Devrim Ataç Yılmaz’ın sunumu dinledikten sonra Jeoloji Mühendisi Sayın Deniz Can Serçe’den “Ülkemizde deprem bilinci ve depremlerle yaşamak için uygulamamız gereken basit önemler” konulu sunumu ile bilgilendik. Toplantımıza Amerika’dan ve Mardin’den katılan konuklarımızla keyifli bir toplantı gerçekleştirdik.

Mardin Suçatı Köy okulundan gelen talepleri karşılamak için kolları sıvadık. Anasınıfı ve ilkokul öğrencileri (toplam 80 öğrenci) ve okulun eksikleri için sponsorlarımızın da desteği ile 300’ün üzerinde bilim teknik dergileri, okuma kitapları ve test soru bankaları ile her bir öğrenciye kalem, kalem kutusu, silgi, boya kalemleri, resim kağıtları, el işi malzemeleri, Türk bayrakları özenle hazırlandı. Anasınıfı için oyuncaklar, okul için ayrıca büyük ebatlarda Türk Bayrakları, öğretmenler için kırtasiye malzemeleri ile çocuklar için gofretler paketlenerek gönderildi. Ayrıca okulun müdürüne açıklayıcı bilgi ile birlikte Göz Eşelileri gönderildi.

Kasım 2021
Kasım ayı 1. Kulüp toplantımızı 10 Kasım Atatürk’ü anmaya adadık.   Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün ölüm yıldönümü için Geçen Dönem Başkanımız Sayın Devrim Ataç Yılmaz’ın hazırladığı sunumu izledik. Aslıgül Ayas tarafından bestelenen “Nasıl Söylerim Öldüğünü” adlı eseri müzik öğretmeni Sayın Melike Bozkuş tarafından canlı performans ile dinledik. Konuğumuz olan piyano öğretmeni Sayın Ayas’tan bu anlamlı bestenin hikayesini dinlemekten keyif aldık.
Van Edremit Bilim ve Sanat Merkezi okulundan bir kız bir erkek öğrencinin Barış Posteri yarışmasına kulübümüz sponsor oldu. Resim öğretmeninin talep ettiği tüm malzemeler temin edilerek gönderildi. Çocuklarımızın resimleri yarışmaya katıldı.
Ankara Mogan Lions Kulübü ile ortaklaşa, ALDİVAK’ın destekleri ile Ankara ATA ortaokulunda Şeker Aslan sokağı kuruldu. Aynı gün öğrencilere diyabet hakkında seminer verildi, broşür dağıtıldı.
Kasım ayı 2. Kulüp toplantımızı 24 Kasım Öğretmenler gününe adadık. Kulüp Başkanımız Sayın Fulya Kızılkuyu tarafından “Köy Enstitüleri” konulu sunumunu dinledik.
Aralık 2021
Geçen dönemden bu yana LÖSEV’in atık pil toplama kampanyasını sosyal medyada duyurarak ve 6,5 kilo atık pil bağışlayarak destek olduk.
Çevrimiçi seminerlerimize bu dönemde devam ediyoruz. Ankara Köroğlu Lions Kulübü ile ortaklaşa Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş ile birlikte “Kalp Sağlığı” konusunda seminer düzenledik. Seminerimize tıp, hemşirelik ve ebelik bölümlerinde okuyan öğrenciler, halkımız ve Lion’lar katıldı. Katılımcılar arasından 15 kişiye Sn. Bozbaş’ın kaleme aldığı “Kolesterol Gerçeği” adlı kitap hediye edildi. Seminer öncesi kalp sağlığı konusunda sosyal medyada duyuru ve reklamlar vererek farkındalık oluşturduk. Bu aktivitemiz birçok yerel ve çevrimiçi gazetelerde haber olarak yayınlandı.
23 Aralık 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşen LİKA seminerindeydik. Konu “Pandemi Sürecinde Çalışan Bağımlılığı”, konuşmacı Sayın Gülin Arkun idi.