lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

İzmir Göztepe Lions

Haber Bilgileri

İzmir Göztepe Lions Kulübü 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle bir panel düzenledi. Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr Sinan Altıner ile Beslenme ve Diyet Uzmanları Mehlika Öktem Boz ve Ayşe Karadayı’nın konuşmacı olarak yer aldığı panelin moderatörlüğünü kulüp başkanı Sedef Önde yapt

İzmir Göztepe Lions Kulübü 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle bir panel düzenledi. Hazırlıklarına çok önceden başladıkları bu panel için mekan olarak İzmir’in tarihi yapılarından  İzmir Ticaret Borsası  binasının konferans salonunu seçen kulüp yönetimi, bir taraftan diyabet konusunda  katılımcıları bilgilendirirken aynı zamanda yaşadıkları kentin kültürel mirasının en güzel örneklerinden birini de tanıtma veya hatırlatmayı amaçladı.



Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr Sinan Altıner ile  Beslenme ve Diyet Uzmanları Mehlika Öktem Boz ve Ayşe Karadayı’nın konuşmacı olarak yer aldığı panelin moderatörlüğünü İzmir Göztepe Lions Kulübü Başkanı Dr Sedef Önde yaptı.



10. Bölge kulüplerinden İzmir Yamanlar Lions Kulübü, İzmir İdeal Lions Kulübü ve İzmir Göztepe Leo Kulübü’nün katılımlarıyla desteklediği panelde yaptığı  açılış  konuşmasında, dinleyicilere  dünyada ve Türkiye’de Lions’u, beş küresel hizmet  alanını ve diyabete neden önem verildiğini kısaca anlatan kulüp başkanından sonra söz alan Dr Sinan Altıner diyabet ve komplikasyonları hakkında  geniş bir bilgilendirme sundu. Ardından Diyetisyen Mehlika Öktem Boz insülin direncinden bahsetti ve diyabette ve insülin direnci varlığında beslenmenin nasıl olması gerektiğini anlattı. Son olarak Diyetisyen Ayşe Karadayı da glisemik indeks konusunda izleyenleri aydınlatarak, glisemik  indeksi düşük gıdalarla beslenmenin önemini vurguladı.



Konuşmacıların sunumlarının bitmesinden sonra dinleyiciler, konu ile ilgili sorularını ve akıllarına takılan hususları sorma imkanı buldular. MD 118 R Genel Yönetmeni Lion Zeynep Kocasinan ve Genel Yönetmen 2. Yardımcısı Lion Esengül Erkan’ın da izlediği  ve 2,5 saat süren panel yerel basında geniş  yer aldı.



 



Lion Dr Sedef ÖNDE



İzmir Göztepe Lions Kulübü



2018-2019 Dönem Başkanı



 


HERKESE AÇIK
14-11-2018