lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

İzmir Göztepe Lions

Haber Bilgileri

İzmir Göztepe Lions Kulübü 'Elektronik Atık Çöp Değildir' aktivitesinde ikinci aşamaya geldi.

İzmir Göztepe Lions Kulübü yeni hizmet döneminin ilk gününde,  118 R Yönetim Çevresinde daha önce hiç yapılmamış  bir çevre aktivitesi  başlatmıştı. ‘Elektronik Atık Çöp Değildir’ sloganı ile yola çıktıkları ve bütün bir dönem boyunca sürdürecekleri bu önemli aktivitede, İzmir Bornova Bahçeşehir Koleji Fen Bilimleri Zümresi ve bir elektronik atık geri dönüşüm firması  ile işbirliği içinde çalışan  kulübün başkanı Lion Dr Sedef Önde amaçlarını ve aktivitede  geldikleri noktayı şöyle anlattı:



 ‘‘Hepimizin bildiği gibi teknoloji çağında yaşıyoruz ve günlük hayatımızda pek çok elektrikli ve elektronik cihaz kullanıyoruz.  Modern yaşam, sahip olduğumuz bu cihazlar daha eskimeden bizleri son model ve donanımı arttırılmış yenilerini almaya zorluyor. Sonuçta evlerimizde, işyerlerimizde kullanılmayan, bozulan pek çok elektronik atık birikiyor. Toplumda kağıt, cam ve yağ atıkları için yeterli düzeyde olmasa da bir ayrıştırma-toplama bilinci oluştu ama elektrikli ve elektronik atıklar  için ne böyle bir farkındalık var, ne de bunları atacak konteynır bulabiliyoruz. Biz kulüp olarak  ELEKTRONİK ATIK ÇÖP DEĞİLDİR diyerek başlattığımız  ve bir dönem  boyunca devam etmesini planladığımız aktivitemizde  Bornova Bahçeşehir Koleji  öğrencileriyle birlikte topladığımız elektronik atıkları çözüm ortağımız Evciler Kimya'ya teslim edeceğiz. Bu projeden elde edilecek kaynakla bir köy okulunun ihtiyaçlarını gidermenin yanında öğrencilerde ve toplumda e-atıkların çevreye zararları ve usulüne uygun toplanması konusunda bilinç oluşmasını amaçlıyoruz.



Geldiğimiz süreçte, bir taraftan atıkları toplarken diğer yandan da hem partner okulumuzun hem de yardım götüreceğimiz okulun öğrencilerine konu ile ilgili bilgilendirme konferansları gerçekleştirdik. Bu konferanslarda Bahçeşehir Koleji Fen öğretmenleri  elektronik atık olarak  neleri toplamaları gerektiği konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Evciler Kimya elektronik atık geri dönüşüm birimi  sorumlusu çevre mühendisi ise kendilerine ulaşan elektronik atıkları hangi işlemlerden geçirdiklerini açıkladı. Ben de öğrencilere elektronik atıkların toplanmayıp doğaya bırakılması durumunda doğanın, insan ve hayvan sağlığının nasıl etkileneceğini anlattım. Öğrencilerin, velilerin, Lions ailemizin ve çevremizin katkıları ile  nisan ayı sonuna kadar atık toplamayı sürdüreceğiz. Mayıs ayı içinde geri dönüşüm firmasından kendilerine teslim edilen atıkların karşılığında bağış alacağız. Projenin son aşamasında da kulüp üyelerimiz,  partner okulumuzun öğretmen ve öğrencileri hep  birlikte hizmet götüreceğimiz okula gideceğiz. Belirlediğimiz bir konuda yardımımızı yapacağız ama bunu bir çevre şenliği şeklinde gerçekleştireceğiz. Oyunlar, yarışmalar ve müzik dinletilerinin yer alacağı bu şenliği ve aktiviteyi geleneksel hale getirmek ise en büyük amacımız’’



İzmir Göztepe Lions Kulübü uzun soluklu bir miras projesini hayata geçirmiş olmanın mutluluğu ile elektronik atıkları toplamaya devam ediyor.



 


HERKESE AÇIK
30-11-2018