lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

Gaziantep Şahinbey Lions

Haber Bilgileri

Açlık komite çalışması

Sn. Lion Dilber Başkanlığında “Açlıkla Mücadele” komite çalışmamızda farkındalık yaratmak amacı ile  sosyal sorumluluk projesi altında  “Açlıkla sen nasıl mücadele edersin?”konulu, ödüllü yarışma şeklinde hazırladığımız proje, ilkokul  2.- 3. ve 4. Sınıfları kapsayan 3 okulda uygulandı. Yetişen yeni neslin dünyada yaşanan problemlerden haberdar olmaları, problemin nedenlerini bilmeleri ve konuya dair önerilerini alabilmek adına iyi bir çalışma olduğunu ve en önemlisi küçük yaşta dünya sorunlarına karşı duyarlı olmaları sorun odaklı değil, çözüm odaklı bireyler yetiştirmek amacı ile etkin ve kalıcı bir proje yürüttüğümüzü düşünüyoruz. Ödüllü proje şeklinde hazırlanmasının amacı çocukların ilgisini çekmek ve motive etmekti.  1.ye Bisiklet 2.ye Saat 3.ye Kutu oyunu şeklinde ödüllendirme yaptık. Yarışmanın sonunda, çocukların ne kadar farklı ve özgün fikirleri olabileceğini gördük. Projemiz sayesinde çocuklar “açlık” gibi problemler olduğu gerçeği ile yüzleştiler. 

Yarışmaya katılan okullardan aldığımız güzel tepkilerden dolayı kulübümüzün doğru bir çalışma yürüttüğünü anladık ve başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Yarışmamızın 1.si Gaziantep Kolej Vakfının ‘Açlıkla mücadeleye’ destek amacıyla kermes düzenlemesi ve bu kermese kulübümüzüde dahil etmeleri bizim için ekstra bir sevinç oldu çünkü elde ettiğimiz gelirle açlık komitesi olarak farklı bir çalışma daha yapabileceğiz.Belki eğitim açlığına destek verir bir okula yardımcı oluruz belki de ramazanda maddi durumu kötü olanların gıda açlığına destek oluruz. Projemiz sayesinde hem farkındalık yaratmış hem de gelir elde etmiş olduk. Ama en önemlisi dünyada yaşanan sorunlara karşı duyarlı bireyler yetiştirmek adına bir adım attığımızı düşünüyoruz. Yarışmanın galiplerini ve öğretmenlerini  Nisan  ayı 2. Toplantımızda ağırladıktan sonra madalyonlarını takıp, hediyelerini takdim ettik. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.


HERKESE AÇIK
16-04-2019