lions Türkiye Lions Türkiye

Haber Bilgileri

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 100. yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte Samsun da yaşıyoruz.



Gazi Mustafa Kemal , tam 100 Yıl önce, Bugün, 19 Mayıs 1919’da, Samsun’a ayak basmıştır. Burada Kurtuluş Savaşının ilk  kıvılcımı yakılmış, bu kıvılcım, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek büyümüş, meşaleye dönüşerek, tüm vatan sathına yayılmıştır.



19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme boyun eğmeyen milletimizin, Mustafa Kemal'in Önderliğinde, varoluş mücadelesinin ilk adımıdır. Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla 3 yıl sürdürülen bu mücadele, imkânsızlıklara rağmen,düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle zaferle sonuçlanmıştır.



Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ; “Her şeye rağmen muhakkak bir nura doğru yürümekteyiz. Bende bu inancı Yaşatan kuvvet, yalnız azim, memleket ve millet hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları, ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları içinde, sırf vatan ve hakikat aşkı ile ışık serpmeye çalışan bir Gençlik gördüğümdür…” diyerek, Cumhuriyeti Gençlere armağan ve emanet ettiği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun..



Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, şükran, minnet,ve, saygı ile  anıyorum..



100.Yıl coşkusunu, Samsun'da hep birlikte yaşadığımız için,  Teşekkür eder, Lions Sevgi ve Saygılarımı sunarım.



Nasuhi ÖNDERSEV

Konsey Başkanı


HERKESE AÇIK
19-05-2019