lions Türkiye Lions Türkiye

Haber Bilgileri

LİONS KONTEYNER VE ÇADIR KÖYÜ

07/03/2023



Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliği, İsveç Lion'larının destekleri, Lions Türkiye'nin her bir kulübünün ve üyesinin emekleri ve çalışmaları ile ANTAKYA'da ÇADIR KENT ve ADIYAMAN'da KONTEYNER KENT kurulumu yapılmaktadır.

218 kurulu çadırımızda toplam 1000 depremzedenin konaklamaya başladığı Antakya Çadır Köyümüz tamamen aktif hale geçmiştir. 7 konaklama konteynerı, 1 BM mutfak konteynerı, 1 inşaatı tamamlanmak üzere yemekhane, 1 büyük çocuk oyun çadırı, 16 WC, 20 duş, 5 koordinasyon ve depo konteynerı ve 5 depo çadırı mevcuttur. Köyümüzde konaklayan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yapılmaktadır.

Hatay-Samandağ bölgesinde de çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Altı doktor ile mobil sağlık çadırı kuruldu. Frankfurt RheinMain Yardım Gönüllüleri “("Erdbebenhilfe Türkei -Frankfurt-RheinMain Hilft")  işbirliği ile Hatay-Samandağ ilçesi için hayvan yemi, battaniye, çocuk bezi ve maması, jeneratör, ısıtıcı, ıslak mendil ve kadın pedi Adana Kızılay aracılığı ile teslim alınarak Samandağ Kaymakamlığı-Afad  işbirliğinde bölge halkına dağıtımı sağlandı. Ayrıca çadır, jeneratör, uyku tulumu, seyyar tuvalet, oyuncak, yiyecek ve giyecek yardımları ulaştırılmıştır. 



15.02.2023



Türkiye'nin her bölgesinden Lions ve Leo kulüp üyelerimiz depremin ilk gününden bu yana deprem bölgesinde ihtiyaçları karşılamak için çalışmalara başlamıştır.

1999 yılında Adapazarı ve Gölcük'te kurduğumuz LIONS KONTEYNER KENT gibi yine LIONS KONTEYNER ve ÇADIR KÖYÜ'nü kurmak için yetkililerle görüşülmüş, gerekli izinler alınarak ANTAKYA Expo alanının bitişiğinde hazırlıklar çok hızlı bir şekilde yapılmış, tamamlanmak üzeredir.

 


HERKESE AÇIK
10-02-2023