lions Türkiye Lions Türkiye

Haber Bilgileri

2023-2024 Döneme Merhaba - Ender Sakintuna
Sayın Lionlar, Sevgili Leolar,
Lion’lar için görev başlangıçları, hizmet coşkusunun yeni doruklara ulaştığı özel zamanlardır. 1 Temmuz 2023 tarihini de bu günlerin coşkusu içinde, bir dönemin bitişini ve yeni bir dönemin başlangıcını işaret eden bir sınır taşı olarak da algılayabiliriz.
Biliyoruz ki, bir Lion için hizmet, hiçbir zaman dönemlerle sınırlanamaz, Dönem sonlarında, görevlilerimiz değişse de üretilen hizmet ve yaratılan eserler ölümsüzdür. Bizler de çalışmalarımızı bu anlayışla dönemden döneme aktararak, güzel ve başarılı sonuçlara birlikte ulaşırız.
2023-2024 döneminde de karşılık beklemeden   elbirliği ile yapacağımız çalışmalarla insanımız, ülkemiz ve insanlık için yararlı olacak eserler üreteceğimize inanıyorum. Elde ettiğimiz başarı Türk Lions tarihinin malı olacaktır.
Sevgili Dostlar;
Bir yandan Cumhuriyetimizin 100.Yılı coşkusunu yaşarken bir yandan da 6 Şubat 2023’de yaşadığımız ve her birimizi derinden sarsan asrın felaketi olarak nitelen deprem felaketi büyük ölçüde çalışmalarımızın yönünü değiştirse de yaralarımızı saracağımıza dair umudumuz hep canlı kaldı.
Çağdaş dünyamızda önemli ölçüde değişime uğrayan kavramlardan biri de “Dinlenme” sözcüğüdür. Modern dünyanın insanları, dinlenme kavramına da giderek üretime yönelik bir anlam yüklemişlerdir. Çağdaşlığın en önde gelen temsilcileri olan Lion’lar, “Çalışarak Dinlenmek” olarak da tanımlayabileceğimiz, değerler dizisindeki bu değişimi, içinde yaşadıkları topluma karşılıksız hizmetler üretebilmek için, bir fırsat olarak değerlendirirler. Denilebilir ki, “dinlenme” denildiğinde, bir Lion’un aklına; karşılık beklemeden çalışma gelir. Nerede bir ihtiyaç varsa orada olacağız ve Lions’un marka değerine katkıda bulunacağız.
Küreselleşen dünyamızda, Atatürk ilkelerinin tüm gelişen toplumlara ışık tutan bir yol gösterici olduğuna inancımız tamdır. Bu itibarla, dönem boyunca tüm etkinliklerimiz Lâik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devletinin korunması, hatta daha da güçlenmesi ana ilkesi etrafında sarmallanacak ve çalışmalarımız, Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına, Lions Tüzük ve Yönetmeliklerine saygılı bir biçimde yoğunlaşarak devam edecektir.
2023-2024 hizmet döneminde, göreve başlarken duyduğumuz heyecanın, tüm dönem boyunca devam edeceğine inanıyorum. Genel Yönetmenlerimizin  birbirinden özel sloganları da  bu yolda bizlere  ışık tutacaktır.
Görev sorumluluğunu üstlenmiş Başkanlarımızdan, yeni Lion ve Leo kardeşlerimize kadar tüm dostlara başarılar diliyorum. 
Yolumuz açık ve aydınlık olsun.
Sevgi Barışın Temelidir” diyerek iyi dileklerimi ve saygılarımı sunuyorum.
1 TEMMUZ 2023
Ender SAKİNTUNA
Konsey Başkanı
2023-2024
HERKESE AÇIK
01-07-2023