lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

118-E

Etkinlik Bilgileri

DİĞER
Tıp Bayramı ve Anma Toplantısı
09-03-2019 16:00
09-03-2019 19:00

Türkiye'de ilk cerrahhane, II. Mahmut döneminde 14 Mart 1827'de Şehzadebaşı'daki Tulumbacıbaşı Konağı'nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulmuştur. Bu tarih Türkiye'de modern tıp eğitimlerinin başladığı gün olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle okulun kuruluş tarihi olan 14 Mart tarihi Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Türkiye'de ilk Tıp Bayramı kutlaması 14 Mart 1919 tarihinde işgal altındaki İstanbul'da gerçekleştirildi. Bu kutlamada o zaman tıbbiye 3. sınıf öğrencisi olan Hikmet Boran önderliğindeki tıp okulu öğrencileri işgali protesto etmek için toplandı ve bu harekete dönemin ünlü doktorları destek verdi. Bu gösteriler tıp mesleği mensuplarının vatan savunma hareketi olarak başladı

Bugün Tıp Bayramı ülkemizde sağlık alanında çalışanların sorunlarının tartışıldığı, bilime katkıların değerlendirildiği, Tıp alanında çalışanların anıldığı gün olarak kutlanmaktadır.

Hizmetleri ile toplumla bütünleşen Lions’un Türkiye'de ki kurucusu olan Ordinaryüs  Prof. Dr. Fahrettin Kerim GÖKAY’ı anacağımız bu toplantıya bekliyoruz.

İSTANBUL (AVRUPA)
Türk Böbrek Vakfı Hizmet Hastanesi
Bahçelievler Mahallesi, Türk Böbrek Vakfı Hizmet Hst., 34180 Bahçelievler/İstanbul
HERKESE AÇIK