lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

118-U

Etkinlik Bilgileri

HİZMET AKTİVİTESİ
25 NİSANDA 2020 ÇOCUĞUMUZLA ANITKABİR'DEYİZ.
25-04-2020 15:00
25-04-2020 19:00

2020 Yılında 2020 Çocuğumuz Anıtkabir’de.
23 Nisan 1920’de Türk Milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış ve Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Atatürk, bugünü çocuklara armağan etmiş ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir.
Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.

Biz Lion’lar, Cumhuriyet’i nesilden nesile aktarmak, kendilerine emanet edilen değerlerin büyüklüğünü anlatmak, 23 Nisan 2020 100.yıl projesi kapsamında 2020 çocuğumuzu Anıtkabir’e götürmek için çalışmalara başlamış bulunmaktayız.
Hedefimiz daha önce oraya hiç gitmemiş 2020 çocuğumuzu Anıtkabir ile buluşturmaktır. Yapacağımız çalışmalarla ve tüm kulüplerimizin katılımıyla hedefimize ulaşacağımıza inancımız tamdır.

Çocuklarımızın daha oraya gelmeden Anıtkabir hakkında bilgi alması, her çocuğumuza bu konuda rehberlik edilmesi ve konuyla ilgili olarak dokümanların hazırlanması önemli amaçlarımızdandır. Çocuklarımız Anıtkabir’i gezerken daha önce donatılmış oldukları bu bilgiler onlara ışık tutacak ve nerede olduklarının farkındalığıyla yolculuklarını tamamlayacaklardır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Anıtkabir ziyareti ile taçlanacak ve çocuklarımız programa dahil edeceğimiz ilave gezi, eğlence ve hediyelerle tekrar şehirlerine ulaştırılacaklardır.

Projemizle ilgili program, kısa tanıtım, yazı ve videolarının olduğu www.2020cocukanitkabirde.com web sitemizden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.  

Atatürk’ün “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” sözlerine yakıştığına inandığımız projemize destek ve katkılarınızı bekleriz.
Sevgi ve Saygılarımızla,

BİZ YAPARIZ

ANKARA
Anıtkabir
Yücetepe, Akdeniz Cd. No:31, 06570 Çankaya/Ankara
HERKESE AÇIK