lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

118-R

Haber Bilgileri

Minik Kalplerle Omuz Omuza
12-12-2017 00:00

_.Niye uçmuyor İnci?

_Uçar birgün…



Yıl 1989 ..yönetmenliğini Tunç Başaran'ın yaptığı  uzun metrajlı Türk sinema filmi ‘’Uçurtmayı Vurmasınların ‘’akıllarda kalan repliği.. ilk izlememin üstünden bir hayli zaman geçmiş  ve hatta unutmuştum bile. Ne zaman ki; Sayın Genel Yönetmenimiz Hayri Tuna Yükselen bu dönem cezaevindeki kadın ve çocuklara yönelik hizmet  yapmak istemesi neticesinde  ve değer verdiğim bir büyüğümün tekrar hatırlatması ile filmi yeniden izledim. Filmin küçük  kahramanın masum yalın, sevgi ve hüzün dolu dünyasına girince; böyle bir gerçeği bildiğimiz halde acaba bunun  ne derece farkındayız?diye soruların kendi adıma cevabını sorguladım.



İşte bu çocukların hayatına kısacıkta olsa dokunarak geleceğe dair umutlarını yeşertmek adına 2017-2018 Hizmet Dönemi Uluslar arası Lions Dernekleri 118 R Yönetim Çevresi Fedarasyon Başkanı Sn.Ln.Hayri Tuna Yükselen ‘in liderliğinde ,   Kadın ve Aile Koordinatörlüğünce  koordine edilen ve 118R Yönetim Çevresi Kulüpleri ve Lionları ile gerçekleştirdiğimiz  İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz kurumundaki kadınlar ve onların yanında kalan kreş çocuklarına yönelik ‘’Minik Kalplerle Omuz Omuza ‘’projesi ile bir  insanlık hizmeti yerine getirmekten dolayı mutluyuz.



Çocukların duygusal ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması neticesinde akranları ile fırsat eşitliğinden faydalanarak gelişimlerine katkı koymak en büyük hedefimizdir.



Kadın ve Aİle Koordinatörü olarak tarafımdan planlanıp yazılmış projemiz, Uluslar arası Lions Dernekleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu ile  İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sunularak  Adalet Bakanlığı tarafından onaylanmış  12/12/2017 tarihinde  karşılıklı protokol imzalanarak başlamıştır.



0-6 yaşa kadar cezaevinde  annelerinin yanında kalan ve onların kaderlerini paylaşan bu çocuklar  kimi zaman  cezaevi dışına ailelerinin yanına çıkmaktadır. Projemiz cezaevinde annelerinin yanında kalan 3-6 yaş arası, kreş çocuklarına  yöneliktir.



Projedeki amacımız ;  İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumun’da annelerinin yanında kalan 3-6 yaş grubu kreşteki çocukların;



1-Oyun,eğlence ve eğitimle kendilerini geliştirecekleri , fiziksel olarak motor becerilerini, hafıza ve dil yetilerini artırma  fırsatları bulacakları eğitim ve öğretimle  sağlıklı bir gelişim göstermelerine  olanak sağlamak.



Bu sebeple cezaevine ait kurum içindeki kreşte haftanın bir günü 118 R Lions Yönetim Çevresi bünyesindeki anaokulu öğretmeni olan Lionlar,  projedeki program doğrultusunda etkinlik yapmaktadır.



2-Çocukların kendisi ve çevresi ile ilgili bilgilerini artıracakları , kendilerini geliştirebilecekleri yeni bir hayata kapı açmak.



Dış dünya ile ve  sosyal çevre ile tanışmaları  projedeki gezi programı doğrultusunda  İzmir’deki Lions Kulupleri tarafından  haftanın  bir başka gününde gerçekleşmektedir.



3- Ayrıca cezaevindeki Adli hükümlü –tutuklu kadınlara ve 13-18 yaş arasındaki suça sürüklenen çocuklara 118 R Lions Yönetim Çevremizdeki psikolog ve öğretmenler tarafından verilen seminerle  hayata dair yaklaşım tarzları konusunda bilinç düzeylerine katkı koymak hedefimizdir.



‘’Minik Kalplerle Omuz Omuza ‘’ projesinde minik kalplere dokunan tüm Lionlara ve destek olan herkese  çok teşekkür ederiz.

Belgin Başer

118 R Kadın ve Aile Koordinatörü


HERKESE AÇIK