lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

118-Y

Haber Bilgileri

2021-2022 Döneme Merhaba
01-07-2021 00:00
Değerli Lionlar ve Leolar,

Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla  selamlıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile tüm silah ve yol arkadaşlarının manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.

118 Çoğul Yönetim Çevresi’nde el ele veren kulüplerimizin elli yılı aşkın hizmet birliğini geleceğe taşımak için Anıtkabir’de Atamız’a söz vererek yeni dönemimize başladık.

Çoğul yönetim çevremizle birlikte andığımız “Yurtta sulh cihanda sulh.” özdeyişini destekleyen ve hizmetlerimizi güçlendirmek için kulüplerimizle yüz dört yıllık deneyimini paylaşan güçlü bir ortağımız var: Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği.

1917’deki bir grup gönüllü, bugün bir milyon dört yüz bin üyeye nasıl ulaştı? Chicago’daki küçük bir gönüllülük girişimi, bugün iki yüz ülkeye nasıl yayıldı?

Kurumun özünden kopmadan, zamana adapte olarak.

Çok uzaklara değil, uluslararası birliğimizin yalnızca son beş yılına baktığımızda
2016’da iletişimde yenilik merkezi olduk. ‘Pazarlama iletişimi’ (MARCOM) kavramı ana çalışma alanlarımızdan biri haline geldi.
2017’de teknolojide yenilik merkezi olduk. MyLion (Aslanım) uygulaması dünyanın dört bir yanındaki on binlerce kulübün verisini ceplerimize taşıdı.

2018’de lider yetiştirmede yenilik merkezi olduk. Lions Belgeli Okutman Programı (LCIP) ile eğitim çalışmalarımıza yönelik bakış açımız değişti.

2019’da üyelik geliştirmede yenilik merkezi olduk. Kuzey Amerika Üyelik Girişimi (NAMI) ile daha iyi bir sivil toplum kuruluşu olmak için doğrularımızı ve yanlışlarımızı masaya döktük.

Türkiye’de hizmet eden Lionlar ve Leolar olarak bizler de zamana adapte olabilmeye çalıştık.

Yine çok uzaklara gitmeden son yıllarımıza bakalım:
Kulüp dalı, uzmanlık kulübü, Leo-Lion üyeliği gibi yeni yapılara ve yeni kavramlara kucak açtık.
Kulüp ve kabine toplantılarımızı uzaktan yürütmeyi öğrendik.
Medyada ses getiren marka hizmetlerimizin ve hibe başvurularımızın sayısını kat be kat artırdık.

Tüm bu gelişmeleri ve çok daha fazlasını her yaştan ve her geçmişten üyemizle birlikte başardık. Ne mutlu bizlere ki, hem geleneklerimizi yaşatacak hem de yeniliklerimizi taşıyacak çok güçlü bir üye profilimiz var.

Bu başarıya ulaşmamızı sağlayan her bir üyemize, başkanlarımıza ve genel yönetmenlerimize bir kez daha çok teşekkür ediyorum.

118 Y Yönetim Çevremizin Küresel Üyelik Yaklaşımı (GMA) için Avrupa’daki on altı yönetim çevresinden biri ve Türkiye’deki tek pilot yönetim çevresi seçilmesiyle birlikte Lions’un ikinci yüzyılını çalışmalarımıza daha da çok yansıtmamızın tam dönemi.

Atatürk’ün devrim ve ilkelerini gururla yaşatan, Türkiye’nin aydınlık yüzleri olarak yeniliklere öncü olmak bizim ruhumuzda var.

Özümüzü koruyarak, yenilikleri kucaklayarak ve uzun vadeli düşünerek kulüplerimizdeki ve toplumdaki etkimizi artırmaya hazırız.

Düşünceden eyleme giden yolculuğumuzda hoşgörü, huzur ve neşeyle gelin hep birlikte başaracağız.

En derin Lions sevgi ve saygılarımla.

İnci Otman
Genel Yönetmen
118 Y Yönetim Çevresi
HERKESE AÇIK