lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

118-U

Haber Bilgileri

5. Esaretten Cesarete Ödüllü Kısa Film Yarışması
01-02-2022 00:00

Merhaba,



Toplumda birçok önemli sorunlar ile ilgili olarak farkındalık yaratmak üzere 2016 yılında Esaretten Cesarete sloganı ile başlattığımız Kısa Film Yarışmamız bu yıl 5. Yaşına basıyor. İlk iki yılda Uluslararası Lions MD118-U Lions Federasyonu Lions ve Leo kulüpleri, Lions Eğitim ve Hizmet Vakfı, Hacettepe Üniversitesi, Hacettepe Tıp Fakültesi MEDISEP Öğrenci Grubu ve Türkiye Barolar Birliği Hayat Ağacı programı ile birlikte, en önemli hedef gurup olan üniversite öğrencileri arasında madde bağımlılığı ile mücadele konusunda farkındalık yaratılmıştır. Yarışmanın 3. Yılında bir diğer önemli toplum sorunu olan Kadına ve Çocuğa Yönelik şiddet tema olarak seçilmiştir ve o yıl Esaretten Cesarete platformuna Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD), geçen yıl da TEMA vakfı katılmış ve Esaretten Cesarete Kısa Film Yarışması kısa zamanda akıllarda kalan sloganı ile giderek tanınan bir organizasyon haline gelmiştir. Son yarışmada ise Doğaya ve Hayvana Yönelik Şiddet ile Mücadele teması işlenerek önemli bir soruna parmak basılmıştır.



Bu yıl tema olarak iklim değişikliği seçilmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de iklim değişikliğinin doğada yarattığı etkiler geleceğimizi tehdit etmektedir.



Son yarışmaya 48 film katılmış ve bu filmler, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde, yalnız İletişim Fakültesi Radyo-Sinema bölümü öğrencilerinden değil, Orman Fakültesinden, Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden ve hatta Diş Hekimliği Fakültesi’nde okuyan öğrencilerinden gelmiştir. İlk kez animasyon kategorisinin yer aldığı yarışmanın GALA ve ödül töreni Covid -19 salgını koşulları göz önüne alınarak çevrimiçi yapılmış ve TRT Haber Merkezi spikeri sayın Oya Eren’in muhteşem sunumu ile ödüller sahiplerine takdim edilmiştir. Bu yıl animasyon kategorisine ek olarak Belgesel kategorisi de eklenmiş yarışma daha geniş bir spektruma kavuşmuştur. Esaretten Cesarete ekibinin son hedefi önümüzdeki yıllarda yarışmanın bir festivale dönüşmesi ve uluslararası bir yarışma haline gelmesidir.



Bu yılki yarışmanın GALA ve Ödül Töreninin salgın koşulları izin verirse 14 Mayıs 2021 Cumartesi gecesi saat 20.00 de Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi Kongre Merkezi M salonunda yüz yüze, koşullar elvermediği takdirde Zoom ve YouTube üzerinden çevrimiçi yapılmasına karar verilmiştir.  GALA gecesi sunumunun TRT spikeri Sn. Oya Eren tarafından yapılması beklenmektedir.



Üniversite öğrencilerimizin iklim değişikliği ve etkileri konusunda toplumda farkındalık yaratacak değerli çalışmalarını bekliyor, 2022 yılının herkese sağlık ve mutluluk getirmesini diliyoruz.



Saygılarımızla,



Prof. Dr. K. Şafak GÜÇER
Esaretten Cesarete Kısa Film Yarışması
Platformu Başkanı

SON BAŞVURU TARİHİ : 30 Nisan 2022
https://www.esarettencesarete.org/


HERKESE AÇIK