lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

118-U

Haber Bilgileri

2020-2021 Döneme Merhaba - Cüneyt Kamil Erginkaya
01-07-2020 00:00

 

Merhaba Sevgili Büyük Lions Ailem,

Adana’mın tüm sıcaklığı ile hepinizi gönülden selamlıyorum,

Bildiğimiz gibi bundan yaklaşık 100 yıl önce 1.Dünya savaşının yarattığı büyük ekonomik çöküntü ortamındaki sosyal olumsuzlukların sonucunda birisi ortaya çıkan çaresizlikleri gidermek amacıyla insanların içindeki yardımlaşma dürtüsünü kendi ölçülerinde örgütlemişti. Ancak Lions olarak adlandırılan bu kuruluş öyle hızla büyüdü ki 2. Dünya savaşından sonra farklı ülkelerde yarattığı çeşitli hizmetlerle bir küresel iyilik örgütüne dönüştü.

Bugün 100 yıl sonra insanlık olarak yeni bir dünya savaşı içinde bulduk kendimizi. Ama bu sefer kutuplaşarak birbirimiz ile değil aksine dil, din, ırk, politik ve sosyo-ekonomik her türlü farklılıklarımız ile birleşerek beraberce bir virüsün yarattığı Covid-19 Pandemisine karşı savaşıyoruz.

Düşmanı göremediğimiz, ilacını henüz bilemediğimiz, üstelik kayıplarımız artmasın diye de sosyal ve ekonomik yaşam tarzımızı bile değiştirmek zorunda kaldığımız farklı ve zorlu yeni bir savaş bu.

Bunun için uluslararası başkanımız “Farklılıklarımız İle İyilikte Birleşelim” demektedir. Çünkü geleceğimize köprüler kurarak dünyayı değiştirecek olan tek şey ancak ve ancak iyiliktir.


Sevgili Dostlarım,
Büyük şairimiz Üstat Nazım Hikmet, sürgündeki yaşamının en zorlu günlerinden birinde;
Yeminimiz var hayat!
Ne kadar inatlaşırsan inatlaş,
Yine de seni en güzel yerinden yakalayacağız…
Diyerek bitmeyen umudunu seslendirmişti.
Ben de umutluyum, çünkü camiamız her zaman birbirlerinin dostluk ve kardeşlik desteğinden güç alarak hayata olumlu bakan, karşılıksız hizmetler yaratan bir topluluktur. Yüzyıldır bu hep böyledir. Bugün de zorunlu yeni sosyal mesafeler içinde ve hatta maskeli bile olsak yine devam edecektir.

Bunu geçen dönemin sonuna doğru zorunlu olarak deneyimledik ve zora rağmen kısmen başardık da.

Burada Geçen Dönem Genel Yönetmenim İlknur TÜRKKAAN başta olmak üzere Genel Yönetmen Takımı ile emek veren ve katılan tüm Lion kardeşlerime de gönülden teşekkür ederim.

Değerli Dostlarım,
Şimdi bizlere düşen, bizi bir araya getiren ve bağlarımızı oluşturan vazgeçilemez Lionistik kurallarımızı yeni teknolojik uygulamalar sayesinde günümüzün “yeni normal” denilen koşullarına uyarlamak, geliştirmek ve bunu yaygınlaştırmaktır. Böylece, yeni sosyal yaşama uyum sağlayarak hizmet yolumuza kaldığımız yerden aynı hız ve aşkla devam edeceğiz.

Bu sayede önceden beri karşılıksız hizmetlerimizle yaratılan tüm güzellik ve iyilikleri koruyacak, dünden yarım kalanları tamamlayacak ve bugün de yenilerini geliştirerek yarınlarımıza taşıyacağız. 

Bu dönemde birlikte başaracağımıza inandığım en büyük hedefimiz hizmet yöntemlerimizi gözden geçirmek, bazılarında yenilikçi yollar aramak, bulamıyorsak yaratmak yoluyla toplumun bizlere olan yüzyıllık güvenini geleceğimiz için yeniden tazelemek olacaktır.

Hepinizi sağlık ile “İyilikte Birleşelim” diyerek en derin Lions sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Cüneyt Kamil ERGİNKAYA

2020-2021 Çalışma Dönemi
118 U Genel Yönetmeni


HERKESE AÇIK